085 - 580 41 02

Erfrecht advocaat nodig in Rotterdam?

Erfrecht in Rotterdam

Als nabestaande komt u opeens in aanraking met het erfrecht. In een korte tijd zult u alles moeten begrijpen van dit ingewikkelde rechtsgebied. Het is één van de lastigste rechtsgebieden en door de combinatie van familie, geld en verdriet gaat het er bij erfrecht zaken vaak heftig aan toe. Door tijdig een erfrecht advocaat in te schakelen voorkomt u onnodige conflicten.
Dreigt u in conflict te raken met uw familieleden? Garant treedt ook voor u op als mediator. Als onafhankelijke partij zullen wij er alles aan doen een oplossing te vinden die voor alle betrokkenen acceptabel is.
Als een conflict echter onafwendbaar is en er een rechtszaak is gestart, kan Garant u bijstaan als advocaat in de procedure. Indien nodig kan er ook namens u een procedure worden gestart.

Erven zonder testament

Wie de erfgenamen van een overledene zijn, wordt in de wet of bij testament geregeld. De wet kent vier groepen erfgenamen. De eerste groep bestaat uit de echtgenoot of geregistreerd partner en de kinderen. Als deze groep ontbreekt, dan erven de personen uit de tweede groep (ouders, broers en zussen) enz.
In een testament kan worden afgeweken van de in de wet genoemde erfgenamen. Er kunnen andere personen of bijvoorbeeld goede doelen als erfgenaam worden aangewezen. Het gevolg kan zijn dat de door de wet genoemde personen geen erfgenaam meer zijn: zij zijn dan onterfd.
In beide situaties – wel of geen testament – kunnen er uiteenlopende en complexe situaties ontstaan. Zeker als de overledene (ook) schulden nalaat.
Conflicten over nalatenschappen komen steeds vaker voor. Een belangrijke reden daarvoor is dat er steeds meer te erven valt. Ook het bestaan van diverse samenlevingsvormen kan de situatie ingewikkeld maken.

 

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]

Specialisaties

• Mediation
• Erfenis afhandeling
• Schenken en belasting
• Testament aanvechten
• Nalatenschapsplanning
• Gerechtelijke procedures

Werkgebied

Rotterdam, Capelle aan den IJsel, Barendrecht, Ridderkerk, Schiedam, Delft, Spijkenisse en omgeving.

Hoofdvestiging